Turp Ne Zaman Ekilir?

Turp Ne Zaman Ekilir?

Turp, yemeklerin olmazsa olmaz vitamin deposudur. Bu özel bitkiyi ekmek ise oldukça basit ve pratiktir. Turp ne zaman ekilir?  ve Turp Nasıl Ekilir? sorularının cevabı için metinimizi okumanızı tavsiye ederiz. Alanında uzman ve tecrübeli çiftçiler Turp’un ekilmesi gereken ayların İlkbahar ve Sonbahar ayları olması gerektiğini dile getirir. Hasat verimliği açısından oldukça önemli olan bu aylar dışında ekilecek Turp verimsiz bir hasat sağlayacaktır.

Turp Nasıl Ekilir?

Turp, doğru ekiminin sağlanması takdirinde oldukça verimli bir hasat sağlayacaktır. Bu özel sebzenin doğru ekimi ise şu şekildedir;  öncelikle Turp tohumunu bir gün su içerisinde ya da ıslak ve nemli bir bezde bekletmeniz gerekmektedir. Bu işlem ekimden önce tohumunuzun minarelerini hızlandıracak ve etkili bir kim operasyonuna sebep olacaktır. Gerekli işlemleri yaptığınız tohumların, bir kenara bırakarak; tohumu ekeceğiniz kap ya da viyol’ün içindeki toprağı sulamanız veya nemlendirmeniz gerekmektedir. Güzelce ıslatılan toprağın içine Turp tohumunu eklemeniz gerekir. Ekleyeceğiniz tohum, toprağın birkaç santim içerisinde olması yeterlidir. Bu işlemlerin sonrasında tekrardan toprağı biraz daha ıslatıp; naylon poşet (Streç film) ile kapatmanızdır. Turp ortalama 4 ila 8 gün arasında 4 santim boyutunda bir fide’ye erişmesi mümkündür. Bu boyutlara geldikten sonra naylon poşeti kaldırıp; çimlenmiş Turp fidenizi bahçenize ya da büyük bir saksıya ekleyebilirsiniz.

Turp’un Faydaları Nelerdir?

Turp, lezzeti kadar sağlıklı olmasıyla da ön plana çıkmaktadır. Genel olarak Turp’un Faydaları su şekilde sıralanabilir;

  • Turp, bünyesinde barındırdığı özellikler ve vitaminler ile Kan ihtiyacını karşılar.
  • Kalp – Damar rahatsızlıklarına bire birdir.
  • Kan basıncını kontrol ederek; rahat bir gün geçirmenizi sağlar
  • Yoğun C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi viral salgınlarda tam donanımla koruma sağlar.
  • Metabolizmanızı korumakla kalmayıp; diyetlerinizde yardımcı olur.
  • E, A, C, B6 gibi güçlü vitaminleri bünyesinde barındırır.
  • Kanser gibi rahatsızlıkların oluşmaması için vücutta doğal koruyucu görevi görür
  • Vücudunuzdaki ağrıları gidermekte ve rahatlatmakta bire birdir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz